Despre blog

Profesie de credință

Am creat site-ul “UTIL DE ȘTIUT” având în față cuvintele scriitoarei Helen Keller:

“Cunoaşterea este fericire, fiindcă doar prin cunoaşterea cuprinzătoare şi profundă eşti în stare să deosebeşti adevărul de minciună, lucrurile măreţe de cele de joasă
factură.”

În paginile noastre dorim să oferim fiecărui vizitator al site-ului căi pentru a obține câte o
picătură de fericire.

Dar ce legătură există între fericire și informații?
Se impune  această întrebare pentru că am adoptat pentru site sloganul bine cunoscut (?) Informația înseamnă putere.

Pentru a răspunde la întrebare, în primul rand și inevitabil, trebuie să alăturăm  noţiunile cunoaştere şi fericire pentru că viaţa este de fapt o neobosită și necontenită
căutare a fericirii. În aceeași ordine de idei, vom pune alături și noțiunile putere și cunoaștere.

În al doilea rând nu putem pierde din vedere nici părerea lui  Albert Einstein (fiind profesor de fizică nu se  putea să nu-i caut părerea) că Informația nu este cunoaștere.  Singura sursă a cunoașterii este experiența.

În același timp,  nu trebuie să pierdem din vedere nici faptul că orice informaţie  trebuie primită şi cerută la timpul ei, în caz contrar devenind mai  mult decât inutilă, chiar dăunătoare.

Credem că acum s-au mai clarificat legăturile și putem explica mai bine care  sunt intențiile noastre.

Noi vă vom furniza informație utilă, aplicabilă fie prin utilizare directă fie prin influențarea conduitei proprii.

Dumneavoastră,  în funcție de propriile interese, veți utiliza (adică experimenta,  după Einstein) informația, făcând astfel un update  nivelului personal de cunoaștere  și așa, poate, veți sorbi o picătură de fericire.

Mai avem totuși de subliniat două lucruri:

  1. E foarte adevărat că trebuie să ştim de toate: tehnică, gadgeturi, muzică, filme, călătorii, istorie, literatură ș.a.m.d. În același timp, în ziua de azi e foarte ușor să ne satisfacem nevoia de cunoaștere pentru că ne stau la dispoziție un număr infinit de căi. Noi însă vom încerca să vă furnizăm acele elemente utile ale cunoașterii care să vă ajute să vă îmbunătățiți viața.
    Sigur,  nu fiecare informație care pare, din punctul nostru de vedere, util de știut,  e neapărat util de știut și pentru Dumneavoastră.

  2. În paginile site-ului vom face, probabil, chiar și prezentări ale unor produse și servicii de existența cărora și posibilitatea lor de utilizare credem că este util de știut.
    Evident că și în acest domeniu tot Dumneavoastră dețineți decizia privind
    utilizarea informației respective.

Cu aceste precizări nu ne rămâne decât să vă reamintim mai vechiul șlagăr

Don’t worry, be happy!