23 Dec

Crăciunul reunește familiile!?

“Cel mai frumos cadou de Crăciun este prezenţa unei familii unite ca un pachet de cadouri.”       

                                                                                   Burton Hillis

OMUL își iubește semenii dar, sentimentul de iubire cel mai profund este cel față de membrii propriei familii.

Ce iubire poate fi mai desăvârșită decât iubirea dintre soți, dintre părinți și copii, dintre frați, dintre bunici și nepoți?

În acest sentiment își are originea dorința firească a fiecăruia dintre noi de a petrece cea mai mare sărbătoare a anului, Crăciunul, cu familia.Merry-Christmas_inceput

Ca urmare, Crăciunul este o sărbătoare care adaugă la toate frumusețile ei și pe aceea de a fi o sărbătoare a familiei.

Dar oare nu e prea puțin ca numai de Crăciun să fim cu familia? Dacă ne rezumăm doar la atât, nu cumva dăm semne de fariseism?

Timpul, și implicit viața, trec atât de repede încât nu credem că ar fi cineva care să contrazică sintagma “nu există timp de pierdut”.

Făceam într-o altă postare un calcul privind numărul de ore pe care îl implică speranța de viață medie a unui om. Folosind o metodă la fel de aproximativă și prezumând că, adulți fiind, petrecem cu familia zilnic o oră, obținem, raportat la întreaga viață, cam 21.900 de ore, adică, în procente, aproximativ 4 %.

Credem că nu mai este loc pentru comentarii. Dacă și o oră pe zi este extrem de puțin, a petrece timpul cu familia, doar cu ocazia Crăciunului, este infim. Ar trebui să dedicăm familiei mult mai mult decât un Crăciun pe an.

Și mai este un adevăr implacabil, valabil pentru toți, de care nu trebuie să uităm: nu știm niciodată dacă mâine va mai veni pentru noi sau pentru ei?

Chiar dacă nu cunoaștem impactul iubirii noastre asupra celorlalți, să facem ca ea să se răsfrângă asupra tuturor: părinților, fraților, copiilor și bunicilor noștri.

Aici este loc pentru o observație. Sub nici o formă nu putem accepta ideea că acțiunile noastre ar putea fi, altfel decât reale. Că ar putea fi umbrite, de pildă, de falsitate sau, făcute din obligație, sub forma bifării unei sarcini de serviciu îndeplinite.

Dacă vine cumva ziua de mâine și, Doamne ferește, cineva dintre cei dragi a plecat dintre noi, și rămânem, poate, chiar în singurătate, viața devine disperare.

Degeaba invocăm ziua de ieri, ea nu mai poate reveni. Rămânem cu inima frântă, rece și golită de sentimente. Prin minte ni se poate ivi întrebarea “Doamne n-aș putea să o iau de la capăt, n-aș mai putea porni o dată?”

Întrebarea rămâne însă fără răspuns; timpul pierdut nu poate fi regăsit niciodată. Rămânem doar cu golul din suflet și înconjurați de liniște, fără râsete, fără sunete.

Dar, să nu ne întristăm anticipând lucruri pe care le-am dori amânate la infinit.

Toți avem o opțiune, este adevărat, singulară, dar o avem: să utilizăm cu înțelepciune timpul care ne-a fost dat, să nu-l risipim și să ne asigurăm că îl trăim oferind iubire celor din jurul nostru, chiar și dacă această iubire va depăși uneori cercul propriei familii.

Familia, acest dar prețios de la Dumnezeu, trebuie să resimtă continuu iubirea noastră.

Pentru că nu suntem perfecți și mai facem și greșeli, este posibil să fi greșit față de familie sau familia față de noi dar, trebuie să învățăm să cerem iertare și să iertăm, înainte de a fi prea târziu.

Dacă iubirea o oferim gratuit, atunci o vom și obține gratuit. Iar dacă viața ne va fi învăluită de iubire, când va veni timpul cerului, vom fi pregătiți să spunem că pe parcursul ei am sorbit multe picături de fericire.

Don’t worry, be happy!

Crăciun fericit!

Crăciun fericit!

Surse:

1. www.poemhunter.com/poem/the-importance-of-family/

2. prezi.com/ek3jvyw8fvmt/craciunul-sarbatoarea-familiei/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.