26 Jan

Știți ce influență aveți, asupra celor din jur, datorită propriilor trăsături de personalitate?

„Singurătatea mea nu e dependentă de prezenţa sau absenţa unor persoane, dimpotrivă! Urăsc pe cine îmi fură singurătatea fără să-mi ofere în schimb prezenţa de care am nevoie.”

Friedrich Nietzsche

 

Este ușor să fii în preajma persoanelor cu “prezență afectivă” pozitivă care „lubrifiază” mecanismele interacțiunilor sociale.

Unii oameni, deja la intrarea într-o încăpere, îi relaxează instantaneu pe toți cei care se află acolo. Alții, atunci când sunt prezenți, indiferent de ce fac, par să te facă să ți se “strepezească” dinții.

Un mic grup de cercetare psihologică susține ideea că modul în care o persoană tinde să-i facă pe alții să se simtă este o parte consistentă și măsurabilă a personalității sale. Cercetătorii numesc această parte a personalității “prezență afectivă”.

Acest concept a fost descris, cu aproape 10 ani în urmă, într-un studiu realizat de Noah Eisenkraft (profesor la University of North Carolina) și Hillary Anger Elfenbein (profesor la Washington University, St. Louis).

Ei au împărțit studenții unei facultăți de business în 48 de grupuri. După o activitate comună a grupurilor, timp de un semestru, studenții  au avut de răspuns la întrebarea: Cât de mult a influențat fiecare dintre colegi modul în care se simt cei din jurul lui?

În acest scop ei au avut de evaluat cât de mult s-au simțit afectați de opt emoții diferite (stresați, plictisiți, supărați, triști, calmi, relaxați, fericiți și entuziasmați) din cauza fiecăruia dintre ceilalți membrii ai grupului.

Cercetătorii au descoperit că o parte semnificativă a emoțiilor ar putea fi explicată de prezența afectivă a colegilor lor. Această prezență afectivă se pare că exercită o influență mare atât asupra sentimentelor negative ale partenerilor de interacțiune cât și asupra propriilor trăsături.

Doamna profesor Elfenbein a tras concluzia că “modul nostru propriu de a fi are o semnătură emoțională”.

De ceva timp este cunoscut faptul că emoțiile sunt contagioase: dacă o persoană se simte supărată, ar putea să-și infecteze vecinul cu acea stare de supărare.

Dar, prezența afectivă produce un efect indiferent de propriile sentimente – cei cu prezență afectivă pozitivă îi fac pe ceilalți să se simtă bine, chiar dacă ei înșiși sunt anxioși sau triști, iar opusul este adevărat pentru cei cu prezență afectivă negativă.

“Folosind cuvinte comune, de zi cu zi, putem spune că unii oameni sunt enervanți. Nu înseamnă că sunt supărați tot timpul”, spune Elfenbein. “S-ar putea să fie mulțumiți și să își atingă întotdeauna scopul. În schimb, alți oameni reușesc să scoată la iveală lucruri mari din ceilalți, în timp ce ei înșiși sunt destul de deprimați”.

Având în vedere toate acestea, nu ne mirăm că oamenii care îi fac în mod constant pe ceilalți să se simtă bine, ocupă un loc mai central în rețelele lor sociale.

Hector Madrid, profesor la Pontifical Catholic University of Chile, a manifestat un interes deosebit față de modul în care prezența afectivă a liderilor, la locul de muncă, poate influența performanța echipelor lor.

El și colaboratorii săi au descoperit că liderii care prin prezența lor îi fac pe ceilalți să se simtă bine au echipe care sunt mai bune, în ceea ce privește schimbul de informații, ceea ce duce la mai multă inovație și, în cele din urmă, la mai mult succes în activitate.

Subordonații sunt mai predispuși să-și exprime ideile în fața unui lider cu prezență afectivă pozitivă.

“Când propui idei noi, într-un fel este periculos deoarece pui sub semnul întrebării statu-quo-ul relațiilor existente”, spune Hector Madrid.

“Oamenii nu sunt neapărat deschiși la idei noi, așa că, pentru a-ți spune ideile, trebuie să te simți în siguranță. Din acest motiv sunt importante emoțiile pozitive.”

Ceea ce face ca unii oameni să îi liniștească prin prezența lor pe ceilalți și să îi facă să se simtă în largul lor nu a fost stabilit încă exact. Poate că are legătură cu limbajul corpului sau cu tonul vocii sau cu calitatea de a fi un bun ascultător.

Hector Madrid sugerează că cercetările ulterioare ar putea constata, de asemenea, că unii oameni au o prezență afectivă puternică (pozitivă sau negativă), în timp ce, prezența afectivă a altora este mai slabă.

Dar, atât Madrid cât și Elfenbein, sugerează că o mare parte a prezenței afective poate consta în modul în care oamenii reglează emoțiile, ale lor proprii și ale altora.

De-a lungul zilei, o “străfulgerare” după cum o denumește Elfenbein, de experiență emoțională, stârnește entuziasmul sau emoția sau tristețea.

“Puteți să vă autoreglați astfel încât asemenea străfulgerări să nu molipsească alte persoane?”, își pune ea întrebarea. “Puteți să treceți peste “zgomotul” din viața voastră, astfel încât ceilalți oameni să nu fie afectați?”

Această “rezolvare ” sau reglare emoțională ar putea lua forma găsirii pozitivului și într-o situație proastă, ceea ce poate fi sănătos. Dar, ar putea lua și forma suprimării propriilor emoții doar pentru a menține confortul celorlalți, ceea ce este mai puțin bine.

Profesorul Elfenbein observă că prezența afectivă pozitivă nu este în mod inerent bună, nici pentru persoana în sine, nici pentru relațiile cu ceilalți.

De pildă, este de notorietate că psihopații sunt fermecători și pot folosi poziția lor afectivă pozitivă pentru scopuri manipulative.

Nici prezența afectivă negativă nu este întotdeauna un lucru rău, mai ales în cazul liderilor – gândiți-vă la un antrenor de fotbal care își beștelește la pauză echipa, motivându-i astfel pe jucători să producă o revenire în repriza a II-a.

Doamna Elfenbein suspectează că prezența afectivă este strâns legată de inteligența emoțională. Ea spune că, “Puteți să vă folosiți inteligența pentru a vindeca cancerul, dar o puteți folosi și pentru a fi un geniu criminal”.

Sunt convins că inteligența ta emoțională, iubite cititorule, te face să-ți folosești pozitiv prezența afectivă  și astfel beneficiezi de multe picături de fericire.

Don’t worry, be happy!

 

Surse:

1.www.theatlantic.com/family/archive/2019/01/affective-presence-how-you-make-other-people-feel/579643/?utm_source=pocket&utm_medium=email&utm_campaign=pockethits

2.www.scientificamerican.com/article/is-a-bad-mood-contagious/

3.www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4342761/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.